Kolin Kotiseutuyhdistys > Kolin Kotiseutumuseo

Kolin Kotiseutumuseo

Kolin kotiseutuyhdistys ry. avasi museon Kolin Ryynäsen pihapiirissä olevassa hirsirakennuksessa kesäkuussa 2000. Kolin Ryynäsen miljöön omistaa valtio ja sitä hallinnoi Metsähallitus.

Museossa on Ari Koistisen muistohuone kokoelmineen ja tunnelmaa öljylamppujen aikakaudelta.

Einar A. Saarelaisen vanhoja valokuvia on esillä valokuvasuurennoksina ja digitaalisessa muodossa tietokoneella. Valokuviin liittyvä maisemien ja henkilöiden tunnistustyö jatkuu yhä museovieraiden ja muiden yksityishenkilöiden avulla.

Valokuvakokoelmasta on mahdollista ostaa kopioita sekä yksityiseen että kaupalliseen käyttöön. Kolin kotiseutuyhdistyksellä on halussaan kaikki omistusoikeudet museossa esillä oleviin esineisiin ja valokuviin.

Museo on avoinna yleisölle kesäaikaan viitenä päivänä viikossa ja muulloin tilauksesta. Museon näyttelyt ovat vaihtuvia ja koostuvat eri teemoista.

Kolin Kotiseutumuseo on avoinna 2017 kesällä 06.06. - 26.08.
ti - pe klo 11:00 - 16:30 la klo 11:00 - 15:00 ma ja su suljettu

Sisäänpääsymaksut:
Aikuiset 2€
Lapset 1€
Perheet 5€

Museoon pääsee myös Luontokeskus Ukon passilla.

Ryhmät sopimuksen mukaan.

Ylä-Kolintie 1 B (Google Maps), Tervetuloa!